
Veganské jablečné muffiny jsou chutnou a výživnou svačinkou, která se hodí kdykoli. Tyto vláčné muffiny jsou plné chuti a jsou ideální pro rychlou snídani, svačinu v poledne nebo noční požitek.
Veganské muffiny jsou chutnou a zdravou alternativou tradičního pečiva. Jsou vyrobeny z rostlinných surovin, jako jsou mouky, sladidla a rostlinná mléka a tuky bez mléka.
Tyto zdravé muffiny jsou skvělým způsobem, jak získat denní dávku celozrnných obilovin a vlákniny v chutné pochoutce a jsou perfektní volbou rovněž pro děti. Jsou také zdroj bílkovin. Jsou výborným způsobem, jak obohatit svůj veganský jídelníček.
Shrnutí článku
Veganské jablečné muffiny jsou chutná, zdravá a snadno připravitelná svačina vyrobená z rostlinných surovin, ideální na snídani, svačinu nebo dezert.
Kromě jablečných muffinů lze připravit i další veganské muffiny, například s čokoládou, banány nebo dýní, které jsou plné vlákniny, bílkovin a dalších živin.
Recepty na veganské muffiny jsou jednoduché, často používají celozrnnou mouku, rostlinné mléko, jablečné pyré, koření a lze je doplnit o čokoládové lupínky nebo sušené ovoce.
Veganské cupcaky jsou podobně snadné na přípravu a lze je ozdobit veganskou polevou, přičemž existuje mnoho variant jako vanilkové, čokoládové, citronové či mrkvové.
Jablka jsou v těchto receptech oblíbenou surovinou, která přidává přirozenou sladkost a skvělou chuť, a lze je použít i v dalších veganských jablečných pokrmech jako ovesné kaši.
Vegan muffiny
Vegan muffiny se snadno připravují a lze je přizpůsobit dietním potřebám. K jejich přípravě bude potřeba základní veganská směs na muffiny nebo si lze vyrobit vlastní veganské těsto na muffiny ze surovin, jako je celozrnná mouka z pečiva a mandlová mouka. Muffiny se zdobí třeba vanilkovým krémem.
Pro lepší chuť a sladkost je možné přidat kousky hořké čokolády, sušené ovoce nebo dokonce vegan sýr smetanový. Existuje tolik možností. Od klasických banánových a borůvkových muffinů až po kreativnější kombinace, jako jsou dýňovo-jablečné a brusinkovo-pomerančové muffiny.
Tyto vláčné muffiny jsou skvělou volbou pro snídani, svačinu nebo dezert. Jsou také ideální na cesty nebo do svačinového boxu. Můžete je zamrazit až na tři měsíce. Pokud tedy hledáte chutnou a výživnou svačinu, vyzkoušejte tyto muffiny nebo rychlé sušenky, banánové muffiny, nepečené čokoládové kuličky či hrníčkové brownies. Nebudete zklamaní.
Jablečné muffiny
Muffiny s jablky jsou připravovány pouze ze zdravých surovin. Lze použít jablka nebo jablkové pyré, oves či mandlovou mouku, kokosový olej a různé druhy koření. Jablka dodávají přirozenou sladkost a oves a mandlová mouka vytvářejí vydatnou strukturu. Kokosový olej dodává krémovou bohatost, která doplňuje chuť jablek a koření.
Jablkové muffiny se také velmi snadno připravují a vyžadují minimální úsilí. Stačí smíchat všechny ingredience, nalít těsto do vymazaných forem na muffiny a péct asi 20 minut. Jakmile se muffiny vyndají z trouby, je možné si je vychutnat teplé nebo je před podáváním nechat vychladnout.
Zdravé jablečné muffiny jsou ideální svačinou pro každou denní dobu. Jsou plné chuti a plné výživných složek. Jsou také skvělým doplňkem každé snídaně nebo pozdní snídaně. Případné zbytky můžete také zmrazit a vychutnat si je později.
TIP: Ti, kteří mají rádi jablečné dezerty, mohou vyzkoušet dušená jablka se skořicí nebo jablečné šátečky.

Recept na jablečné muffiny
Veganské jablečné muffiny jsou chutným a zdravým způsobem, jak začít ráno. Tyto muffiny vyrobené z celozrnné mouky, jablečného pyré a mandlového mléka budou určitě všem chutnat. Nejenže jsou veganské, také neobsahují rafinované cukry a mají nízký obsah tuku.
Ingredience na jablečné muffiny
- 2 šálky celozrnné mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky jedlé sody
- ½ lžičky soli
- 2 lžičky mleté skořice
- ¼ šálku veganského cukru
- ¾ šálku jablečného pyré
- 1 šálek mandlového mléka
- 2 lžíce rozpuštěného veganského másla
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 šálky jablek nakrájených na kostičky
Postup na jablečné muffiny
- Trouba se předehřeje na 177 °C.
- Ve velké míse se smíchají mouka, prášek do pečiva, jedlá soda, sůl a skořice.
- V samostatné míse se smíchají veganský cukr, jablečné pyré, mandlové mléko, rozpuštěné veganské máslo a vanilkový extrakt.
- Mokré přísady se přidají k suchým a míchá se, dokud se nespojí.
- Na kostičky nakrájená jablka se jemně vmíchají.
- Forma na muffiny se vymaže a každý košíček se naplní těstem.
- Muffiny se pečou 20–25 minut nebo dokud ze špejle nevyjde čistá.
- Po vychladnutí jablečných muffinů se může přidat oblíbená poleva, například posypání skořicovým cukrem nebo kopeček veganského jogurtu, aby se získal další sladký nádech.
Kombinace jablečného pyré, mandlového mléka a celozrnné mouky vytváří skvěle chutnající muffiny, navíc je naplňuje živinami, které člověka zasytí a dodají energii na celý den.
Recept na hrníčkové jablečné muffiny
Tyto hrníčkové jablečné muffiny jsou rychlé, jednoduché a skvělé na snídani nebo jako sladká svačina. Měření ingrediencí pomocí hrnků usnadňuje přípravu a vše zvládne i začátečník. Jemná vůně skořice a kousky sladkých jablek udělají z těchto muffinů oblíbený recept v každé domácnosti.
Ingredience na hrníčkové jablečné muffiny
- 1 hrnek hladké mouky
- 1/2 hrnku cukru (může být krupice nebo třtinový)
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky skořice
- špetka soli
- 1/2 hrnku rostlinného mléka (mandlové, sójové apod.)
- 1/4 hrnku rostlinného oleje (slunečnicový, řepkový)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 hrnek na kostičky nakrájených jablek (nejlépe slupku i s dužinou)
Postup na hrníčkové jablečné muffiny
- Trouba se předehřeje na 180 °C. Forma na muffiny se vymaže nebo vyloží papírovými košíčky.
- V míse se smíchá mouka, cukr, jedlá soda, prášek do pečiva, skořice a sůl.
- V jiné míse se smíchá mléko, olej a vanilkový extrakt.
- Tekuté ingredience se přilijí k suchým a míchá se, dokud se vše nespojí.
- Přidají se nakrájená jablka a jemně se vmíchejí do těsta.
- Těsto se rovnoměrně rozdělí do muffinových košíčků, naplní se do 2/3.
- Pečou se v troubě 20–25 minut, dokud nezezlátnou a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
- Muffiny se nechají chvíli vychladnout a pak se podávejí.
Po vychladnutí mohou být hrníčkové jablečné muffiny podávány samotné nebo ozdobené posypem či polevou. Jsou skvělou volbou pro rychlou snídani nebo sladkou svačinu, která potěší celou rodinu.
Muffiny s čokoládou
Veganské muffiny s čokoládou jsou požitkářskou pochoutkou, kterou si může dopřát každý. Ať už jste vegani, nebo ne, tyto lahodné muffiny jsou chutnou pochoutkou, která vás určitě uspokojí.
Muffiny s čokoládou jsou vyrobeny ze zdravých surovin a představují zdravější alternativu běžných muffinů. Jsou vyrobeny bez mléka, vajec a dalších živočišných produktů, takže jsou skvělou volbou pro ty, kteří dodržují veganskou dietu. Muffiny také neobsahují rafinované cukry, takže jsou skvělou volbou pro ty, kteří chtějí snížit příjem cukru.
Tyto muffiny se snadno připravují a vyžadují minimum surovin. Lze je připravit během několika minut a vychutnat si je samotné nebo s oblíbenou veganskou zmrzlinou jako speciální pochoutku.
Recept na muffiny s čokoládou
Veganské muffiny s čokoládou jsou chutnou a snadnou svačinkou. Jsou ideální k snídani nebo jako odpolední svačina a na! Tento recept na muffiny s čokoládou určitě ohromí.
Ingredience na muffiny s čokoládou
- 1 a ½ hrnku hladké mouky.
- 1 lžička prášku do pečiva
- ½ lžičky jedlé sody
- ¼ lžičky soli
- ¾ šálku veganského cukru
- ½ šálku kakaového prášku
- ½ šálku veganského másla
- ¾ šálku mandlového mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
- ½ šálku veganských čokoládových lupínků
Postup na muffiny s čokoládou
- Trouba se předehřeje na 190 °C.
- Ve středně velké míse se smíchají mouka, prášek do pečiva, jedlá soda, sůl a veganský cukr.
- Veganské máslo se rozpusťí v samostatné misce a přidá se mandlové mléko, vanilkový extrakt a kakaový prášek.
- Mokré přísady se vlijí do suchých a míchá se, dokud se nespojí.
- Veganské čokoládové lupínky se přisypou.
- Forma na muffiny se vymaže veganským máslem nebo sprejem na vaření.
- Těsto se rovnoměrně rozdělí do forem na muffiny a peče se 25 minut.
- Hotovost se zkontroluje zapíchnutím párátka do středu jednoho muffinu – pokud vyjde čisté, muffiny jsou připravené k vytažení z trouby.
- Před podáváním se muffiny s čokoládou nechají vychladnout.
Tyto muffiny jsou díky jednoduché přípravě a lahodné kombinaci čokolády skvělou volbou pro každou příležitost. Lze je konzumovat k odpolední kávě nebo jako sladkou svačinu plnou rostlinných chutí.

Recept na jednoduché hrníčkové muffiny
Veganské recepty mohou být obtížné, tento jednoduchý hrnkový recept na muffiny však usnadní vychutnat si lahodnou veganskou pochoutku během chvilky.
Ingredience na hrníčkové muffiny
- 2 lžíce veganského margarínu
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce agávového sirupu
- 3 lžíce hladké mouky
- 1/4 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžíce rostlinného mléka
- 1/4 lžičky vanilkového extraktu
- 2 lžíce veganských čokoládových lupínků (nepovinné)
Postup na hrníčkové muffiny
- Veganský margarín se rozpustí v hrnku v mikrovlnné troubě asi 20 sekund.
- Hnědý cukr a agávový sirup se přidají a směs se míchá, dokud se dobře nespojí.
- Mouka, prášek do pečiva a rostlinné mléko se přidají a míchá se, dokud nevznikne husté těsto.
- Vanilkový extrakt a čokoládové lupínky (pokud se používají) se přidají a míchá se, dokud se vše nespojí.
- Hrnek se ohřeje v mikrovlnné troubě asi 1 minutu a 30 sekund, přičemž se hlídá, aby se nepřipálil.
- Před konzumací se hrníčkové muffiny nechají několik minut vychladnout.
Navrch se mohou pokapat rozpuštěnou veganskou čokoládou nebo posypat veganskými kokosovými vločkami či posypky.
Cupcake
Veganské cupcaky jsou dokonalým způsobem, jak uspokojit své chutě na sladké, aniž by člověk musel ohrožovat svůj veganský životní styl. Nejenže jsou tyto cupcakes vynikající, navíc jsou také zdravější alternativou k jejich neveganským protějškům.
Cupcakes jsou vyrobeny z kombinace surovin bez mléka a vajec. Mezi běžně používané ingredience patří veganské máslo, veganský margarín, kokosový krém, mandlové mléko a bezmléčné čokoládové lupínky. V závislosti na receptu obsahují některé cupcakes také lněné semínko, které je skvělým zdrojem vlákniny, bílkovin a omega-3 mastných kyselin.
Tyto košíčky jsou také překvapivě snadné na přípravu. Je potřeba pouze vysokorychlostní mixér nebo kuchyňský robot, mísa a několik hrnků oblíbených ingrediencí. Začne se tím, že se společně vyšlehá veganské máslo a cukr.
Poté se přidá veganský margarín, kokosový krém, mandlové mléko a lněné semínko a mixujte, dokud se nespojí. Jakmile je hotovo, mohou se přidat suché přísady a mixovat do hladka. Nakonec se vmíchají bezmléčné čokoládové lupínky.
Pokud jde o pečení těchto košíčků, klíčem k úspěchu je nepřepečení. Je důležité sledovat troubu a ujistit se, že jsou cupcakes vyndány, jakmile jsou zlatavě hnědé a párátko zapíchnuté do středu vyjde čisté.
Po vychladnutí se cupcakes ozdobí veganskou polevou a ozdobami, jako je veganská posypka nebo veganské čokoládové lupínky. Může se také přidat kopeček bezmléčné zmrzliny nebo kopeček veganské šlehačky pro mimořádné potěšení.
Recept na cupcakes
Připravte veganské košíčky s máslovou polevou z ingrediencí bez mléka a vajec. Jsou ideální pochoutkou k odpolednímu čaji nebo dopolední svačině.
Ingredience na cupcake
- 150 ml mandlového nebo sójového mléka
- ½ lžičky jablečného octa
- 110 g veganského másla nebo slunečnicové pomazánky
- 110 g moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 110 g hladké mouky
- ½ lžičky prášku do pečiva
Na máslový krém:
- 125 g veganského másla
- 250 g moučkového cukru
- 1 a ¼ lžičky vanilkového extraktu
- několik kapek veganských potravinářských barviv (zkontrolujte etiketu)
Postup na cupcake
- Trouba se předehřeje na 180 °C.
- Formy s 12 otvory se vyloží papírovými košíčky.
- Mléko s octem se rozmíchají v džbánu a nechají několik minut mírně zhoustnout.
- Máslo s cukrem se šlehají elektrickým šlehačem, dokud se dobře nespojí.
- Vanilka se přišlehá a poté se po troškách přidává mléko střídavě s lžícemi mouky.
- Zbývající mouka, prášek do pečiva a špetka soli se vmíchají, dokud nevznikne krémové těsto. V této fázi se nemusí těsto zdát zcela hladké.
- Těsto se rozdělí do košíčkových forem, naplní se do dvou třetin a peče se 20–25 minut, dokud není zlatavé a vykynuté.
- Po upečení se nechá vychladnout na mřížce.
- Máslový krém se připraví vyšleháním másla, moučkového cukru a vanilky elektrickým šlehačem do světlé a krémové konzistence.
- Krém se rozdělí do misek a obarví se potravinářskými barvivy do požadované intenzity.
- Na vychladlé cupcaky se krém nanáší lžící nebo zdobící trubičkou.
Cupcaky jsou nyní připravené k podávání a skvěle se hodí na oslavy i běžné chvíle, kdy chce člověk potěšit své chuťové buňky.

Vanilkové veganské cupcakes
Vanilkové cupcakes jsou klasikou. V tomto receptu jsou použity ingredience, jako je mandlové mléko, kokosový olej a jablečné pyré. Jsou přelité snadnou veganskou máslovou polevou.
Čokoládové veganské cupcakes
Tyto cupcakes jsou vyrobeny z kakaového prášku, mandlového mléka a kokosového oleje. Jsou vlhké, bohaté a lahodné a můžete je polít veganskou čokoládovou ganache nebo veganskou máslovou polevou.
Red Velvet Vegan Cupcakes
Červené sametové cupcakes jsou vždy hitem. Tento recept vyžaduje ingredience, jako je mandlové mléko, jablečné pyré a kokosový olej. Veganská tvarohová poleva je na vrcholu košíčků a představuje dokonalou sladkou pochoutku.
Citronové veganské cupcakes
Tyto cupcakes jsou lehké a pikantní, ideální pro letní pohoštění. Těsto na cupcakes je připraveno z mandlového mléka, kokosového oleje a citronové šťávy a cupcakes jsou přelité veganskou citronovou polevou.
Veganské cupcakes s mrkvovým dortem
Mrkvový dort je klasika. Jsou vyrobeny z surovin, jako je mandlové mléko, kokosový olej a jablečná šťáva, a jsou přelité veganskou tvarohovou polevou.
Malinové kokosové veganské cupcakes
Tyto cupcakes jsou lahodnou kombinací malin a kokosu. Cupcakes jsou vyrobeny z mandlového mléka, kokosového oleje a malinového pyré a jsou přelité veganskou kokosovou krémovou polevou.
Veganské cupcakes s čokoládovými lupínky
Kdo by neměl rád cupcakes s čokoládovými lupínky? Tyto cupcakes jsou vyrobeny z mandlového mléka, kokosového oleje a veganských čokoládových lupínků. Jsou přelité snadnou veganskou máslovou polevou.
Recepty z jablek
Jablka jsou jedním z nejoblíbenějších a nejuniverzálnějších druhů ovoce a při přípravě veganských receptů chutnají výborně. Díky sladké chuti a křupavé struktuře lze jablka použít v bezpočtu receptů, které si mohou vychutnat vegani i nevegani. Na výběr je spousta veganských receptů z jablek, od snídaně až po hlavní jídla k večeři.
Veganská ovesná kaše
Pokud člověk hledá zdravou a chutnou variantu snídaně, může vyzkoušet veganskou ovesnou kaši z jablek. Začne se tím, že se v hrnci uvaří ovesné vločky s rostlinným mlékem. Poté se oloupe a nakrájí na kostičky jedno jablko a přidá se k ovsu.
Za občasného míchání se vaří, dokud oves a jablka nezměknou. Přidá se špetka skořice a lžíce javorového sirupu nebo agáve pro oslazení. Ovesná kaše se může podávat s trochou ořechového másla a čerstvým ovocem.
Veganské kari s jablky a čočkou
Jako chutnou variantu večeře lze vyzkoušet veganské kari s jablky a čočkou. Začne se tím, že na pánvi s trochou oleje se osmahne na kostičky nakrájená cibule a česnek. Poté se přidá na kostičky nakrájená mrkev, celer a na kostičky nakrájená jablka a vaří se, dokud zelenina nezměkne.
Poté se vmíchá uvařená čočka, kari a zeleninový vývar. Vaří se asi 10 minut a poté se přidá kokosové mléko, citronová šťáva a čerstvé bylinky. Podává s vařenou rýží nebo quinoou.
Veganské karamelizované jablečné koláče
Pokud má člověk chuť na sladké, může si zkuste připravit veganské karamelizované jablečné koláče. Začne se předehřátím trouby na 177 °C. V míse se smíchají ovesné vločky, veganské máslo, kokosový cukr a špetka soli. Poté se směs rozetře do koláčové formy.
Jablka se oloupají, nakrájejí a naaranžují se na krustu. Posypou se ještě trochou kokosového cukru a pečou se asi 30 minut. Podává se s veganskou zmrzlinou jako lahodným dezertem.
To je jen několik příkladů veganských receptů na jablka, které si lze připravit doma. Jablka jsou neuvěřitelně všestranné ovoce, které lze použít do celé řady pokrmů.