Recepty

Hlívová paštika – recept na nejlepší paštiku z hlívy

Hlíva ústřičná patří společně se žampiony a houbami šiitake mezi nejvýznamnější...

Tempeh – co to je, jak připravit – recepty na nejlepší tempeh

Tempeh je veganský pokrm vyráběný ze sójových bobů, které jsou prorostlé ušlechtilou...

Sojanéza – co to je, recept na domácí sojanézu

Sojanéza není nic jiného než veganská obdoba majonézy. Lze ji samozřejmě koupit v...

Veganský dort – recept na čokoládový, mrkvový, ovocný a další vegan dorty

I vegani si mohou čas od času dopřát sladkou pochoutku, aniž by přitom byli nešetrní k...

Falafel – co to je, jak připravit – recepty na nejlepší falafel

Falafel je oblíbeným veganským pokrmem a tradičním chodem na Blízkém východě. A co to...

Zdravá večeře – nejlepší recepty na zdravou a lehkou večeři

Horké letní dny a spousta čerstvého ovoce a zeleniny v obchodech a na tržnicích vyloženě...

Rostlinné mléko – výroba, porovnání, hodnocení – které vybrat?

Pití rostlinných mlék je stále více populární. Rostlinná mléka sice mlékem vůbec...

Černá čočka – jak uvařit a připravit, nejlepší recepty z černé čočky

Beluga neboli černá čočka s bílým vnitřkem je nejdrobnějším druhem čočky. Má jemně...

Miso pasta – co to je, recepty, kde koupit, použití

Miso pasta je veganské ochucovadlo s velice příznivými výživovými a zdravotními účinky....

Červená čočka – recepty na nejlepší červenou čočku

Červená čočka by dle odborníků v kvalitní stravě neměla chybět. Kromě toho, že je...

Cizrna, královna luštěnin – co je cizrna, recepty, vaření cizrny

Cizrna je po hrachu a fazolích celosvětově třetí nejpoužívanější luštěninou a z...

Samosa – recept na indické zeleninové trojhránky s mangovým dipem

Veganská strava není výdobytkem moderního západního světa, nýbrž mnohaletou tradicí a...

© 2021 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang