Recepty

Marocká harira polévka – recept na nejlepší polévku harira

Chutná, vydatná polévka se zeleninou, luštěninami a neodolatelným kořením. Přesně to je...

Jak připravit výborný domácí kváskový chléb – recept

Chléb je v mnoha kulturách na celém světě základem jídelníčku. Historie pečení chleba...

Zeleninové rizoto – 3 recepty na dokonalé rizoto

Každý zná rizoto. Vařili ho maminky dětem doma, jedli ho žáci ve školních jídelnách, a...

Tarator – recept na studenou balkánskou okurkovou polévku

Tarator je polévka, jejíž základní surovinou je okurka. Může si ji tedy udělat doma...

Africká arašídová polévka – recept na nejlepší arašídovou polévku

Od českých klasických polévek se africká arašídová polévka poněkud liší. Arašídové...

RAW strava – co to je a jaký je nejlepší recept na RAW tyčinky?

Raw strava (někdy taky též živá strava či syrová strava) je v dnešní době velmi...

Špenátový quiche – recept na nejlepší slaný koláč se špenátem

Francouzský slaný koláč, který pochází již z 13. století a v dnešní době je stále...

Dal makhani – recept na indickou krémovou čočku

Oblíbené indické jídlo, které je plné chuti a neuvěřitelně krémové. Obsahuje vlákninu,...

Soba nudle – co jsou soba nudle, recepty, složení

K tradičním japonským pokrmům patří soba nudle. Soba, ze které jsou soba nudle...

Vegan svíčková se sójovými plátky a špaldovými knedlíky – recept

Již roku 1826 přišla známá autorka příruček do kuchyně Magdalena Dobromila Rettigová...

Zapečené plněné lilky – nejlepší recepty na plněné lilky

Lilek (někdy též také baklažán) pochází z Balkánu. Patří do čeledi lilkovitých...

Čočkový dhál – recept na indický dhál z červené čočky

Důkazem, že i z naprosto obyčejné suroviny se dá vykouzlit chuťově zajímavé a velmi...

© 2021 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang