Veganské recepty

Rostlinné mléko – výroba, porovnání, hodnocení – které vybrat?

Pití rostlinných mlék je stále více populární. Rostlinná mléka sice mlékem vůbec...

Černá čočka – recepty, jak uvařit a připravit

Beluga neboli černá čočka s bílým vnitřkem je nejdrobnějším druhem čočky. Má jemně...

Miso pasta – co to je, recepty, kde koupit, použití

Miso pasta je veganské ochucovadlo s velice příznivými výživovými a zdravotními účinky....

Červená čočka – nejlepší recepty, na kyselo, salát

Červená čočka by dle odborníků v kvalitní stravě neměla chybět. Kromě toho, že je...

Cizrna, královna luštěnin – recepty a vaření cizrny

Cizrna je po hrachu a fazolích celosvětově třetí nejpoužívanější luštěninou a z...

Samosa – recept na indické zeleninové trojhránky s mangovým dipem

Veganská strava není výdobytkem moderního západního světa, nýbrž mnohaletou tradicí a...

Rajská polévka s rýží – nejlepší recepty

Rajská polévka je oblíbeným svěžím pokrmem, který se báječně hodí zejména do horkých...

Chřestová polévka – nejlepší recept

V dobách nedávno minulých mu říkali špargl, dnes je znám hlavně jako chřest. Nesporné...

Ředkvičková pomazánka – nejlepší recepty

Pomazánka z čerstvé zeleniny a bylinek neodmyslitelně patří ke svačinám jarních a...

Quinoa – co je quinoa, recepty, jak se vaří?

Spolu s chia semínky, zeleným ječmenem, červenou řepou nebo česnekem a brokolicí se...

Tofu – recepty – smažené, uzené, příprava

Co je tofu? Jak a z čeho se vyrábí tofu? Jak nejlépe připravit tofu? Jaký je rozdíl mezi...

Hummus –⁠ domácí, cizrnový –⁠ nejlepší recepty

Jeden z nejstarších pokrmů vůbec –⁠ to je hummus, orientální pomazánka původně z...

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang