Jednoduché veganské cupcakes

Veganské recepty

Tyto veganské cupcaky jsou vynikající, rychlé a snadné na přípravu. Lze použít různé druhy rostlinného mléka i extraktů, jelikož se hodí prakticky všechny. Ozdobit je lze jakoukoliv vegan polevou.

Příprava:

  • Příprava: 10 minut
  • Pečení: 15 minut
  • Celkem: 25 minut

Ingredience:

  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 ½ hrnku mandlového mléka
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnky cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky sody
  • ½ lžičky soli
  • ½ hrnku kokosového oleje, rozpuštěného
  • 1 ¼ lžičky vanilkového extraktu

Uvedené ingredience vyjdou na 18 cupcaků.

Postup:

Krok 1: Předehřejte troubu na 175 °C. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky (z uvedeného množství upečete 18 cupcaků).

Krok 2: Jablečný ocet smíchejte s mandlovým mlékem a nechte 5 minut odstát. Ve velké míse prošlehejte mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. V samostatné míse vyšlehejte mandlové mléko s octem, kokosový olej a vanilkový extrakt. Mokré přísady vlijte do suchých a míchejte, dokud se nespojí. Připravené košíčky naplňte těstem pomocí lžíce.

Krok 3: Pečte v předehřáté troubě 15 až 20 minut. Po vytažení z trouby nechte cupcaky vychladnout na mřížce. Po vychladnutí je potřete polevou dle vlastního výběru.

Výživové údaje na jednu porci:

  • 152 kcal
  • bílkoviny 1,5 g
  • sacharidy 22,6 g
  • tuky 6,4 g

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang