Veganský dýňový chlebíček

Veganské recepty

Tento vynikající dýňový chlebíček je důkazem toho, že i bez vajec, mléka a másla se dá upéct vynikající zákusek. Výhodou je rychlost přípravy těsta a také to, že nejsou potřeba žádné speciální, těžko dostupné suroviny.

Příprava:

  • Příprava: 10 minut
  • Pečení: 60 minut
  • Celkem: 70 minut

Ingredience:

  • 3,5 hrnku hladké mouky
  • 3 hrnky cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 400 g uvařené dýně
  • 1 hrnek oleje
  • 2/3 hrnku vody
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

Množství vystačí na 2 chlebíčky.

Postup:

Krok 1: Předehřejte troubu na 180 °C. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, sůl, jedlou sodu, skořici, muškátový oříšek a prášek do pečiva. V jiné míse smíchejte rozmixovanou dýni, olej, vodu a vanilku, aby vznikla hladká směs. Sypké suroviny přidejte k tekutým a dobře promíchejte.

Krok 2: Nalijte těsto do dvou menších chlebíčkových forem vyložených pečicím papírem. Pečte asi 50 minut a stav chlebíčků kontrolujte pomocí špejle. Před vyjmutím z formy nechte chlebíčky vychladnout.

Výživové údaje na jednu porci (plátek):

  • 190 kcal
  • tuky 7 g
  • sacharidy 31 g
  • cukry 19 g
  • vláknina 1 g
  • bílkoviny 2 g

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang