Domácí RAW suky

Dali byste si něco dobrého ? Přinášíme tip na přípravu domácích RAW suků (tyčinek) několika příchutí, které jsou stejně dobré jako ty v obchodech. Dochutit si je můžete jen a jen podle sebe.

 Co budete potřebovat:

  • mlýnek na mák či ořechy (s tím vám půjde dobře rozmixovat i sušené ovoce, které není předem namočené)
  • kvalitního domácího robota (součástí robota často bývá mlýnek na všelicos)
  • sušené ovoce – datle, fíky, meruňky, rozinky, broskve, hrušky apod.
  • ořechy – kešu, mandle, vlašáky, lískové, sušený kokos apod.
  • vanilku
  • skořici
  • citronovou šťávu a kůru
  • nepražené raw kakao

A teď začíná ta největší zábava. Nasušené ovoce můžete do mlýnku dávat v podstatě jakkoliv za sebou, vyjede vám z něj hutná hmota, kterou si uhnětete do kuliček – placiček. Zkoušejte různé kombinace ovoce, které máte.

Raw suky zaženou chuť na sladké a dodají energii.
Raw suky zaženou chuť na sladké a dodají energii.

Bokem si připravte mističky s lehce namletými oříšky – ne moc na jemno, větší kousky pak lépe chutnají. Do misek si připravte i vanilku, skořici, kokos a další ingredience. Raw placičky v nich můžete obalovat a tím si svůj budoucí suk ochutit.

Až dochutíte dle potřeby, uválejte z hmoty suky. Kdyby se hmota moc lepila, lehce ji pokapejte vodou nebo ji obalte v oříšcích či kokosu.

Suk doporučujeme buď hned sníst, nebo dát na pár hodin do mrazáku (popř. usušit, pokud máte sušičku).

A jaké kombinace jsou vážně dobré ?

  • datle-meruňky-vanilka-kakao
  • fíky-meruňky-skořice-kešu
  • mandle-kokos-datle
  • kešu-citronová šťáva-meruňky

Dobrou chuť!

Autorka receptu: Hanka Pavlíčková  – Ořech v tráwě
Vyrobeno v:  V.bistro Brno

© 2021 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang