Rychlá fazolová polévka

Veganské recepty

Jednoduchá polévka, kterou zvládne i kuchař-začátečník. Je vynikající a zasytí na dlouhou dobu, proto se hodí především jako rychlý oběd.

Příprava:

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Celkem 45 minut

Ingredience:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 stonek řapíkatého celeru, nakrájený
  • 2 mrkve, nakrájené na kousky
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • špetka černého pepře
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 4 plechovky červených fazolí (dohromady 1,6 kg)
  • 1 malá plechovka kukuřice (125 g)
  • 1 plechovka krájených rajčat (400 g)

Recept je na 6 porcí.

Postup:

Krok 1: Olej rozehřejte ve velkém hrnci na středním plameni. Cibuli, celer, mrkev a česnek restujte po dobu 5 minut. Okořeňte kmínem a černým pepřem a opékejte další minutu. Přilijte zeleninový vývar, 2 plechovky fazolí a kukuřici. Přiveďte k varu.

Krok 2: V kuchyňském robotu nebo mixéru rozmixujte 2 zbývající plechovky fazolí a rajčata dohladka. Vmíchejte do vroucí polévkové směsi, snižte teplotu a vařte 15 minut.

Výživové údaje na jednu porci:

  • 410 kcal
  • bílkoviny 21,9 g
  • sacharidy 75,3 g
  • tuky 5 g

© 2022 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang