Veganské carpaccio z červené řepy

Veganské recepty

Působivý a přitom nenáročný veganský předkrm – můžete si ho připravit i den předem. Je vynikající podávaný s žitným chlebem.

Složení

  • 8 středně velkých červených řep, směs barev vypadá báječně
  • 2 citrony
  • ½ svazku čerstvého kopru (15 g)
  • 1 červená cibule
  • 2 lžičky cukru krupice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 polévková lžíce kaparů

Metoda

Začněte odřezáváním listů z červené řepy, přičemž na každé z nich ponechte asi 2,5 cm stonku. Vložte řepu do velkého hrnce a zalijte vodou. Přiveďte ji k varu, snižte teplotu a nechte ji mírně vařit, částečně přikrytou, po dobu 40 minut. Scedíme a dáme stranou.

Kůru z jednoho citronu nastrouhejte najemno do mísy a vymačkejte šťávu z obou citronů, kterou propasírujte přes jemné sítko, aby nezůstala žádná jádra ani pecky.

Kopr a cibuli nakrájejte najemno a přidejte do mísy s cukrem, olivovým olejem, kapary a 1 lžičkou mořské soli. Všechny ingredience šlehejte, dokud se úplně nespojí.

Červenou řepu omyjte studenou vodou z kohoutku a opatrně ji zbavte slupek (měly by se snadno odloupnout). Ořízněte vršky a spodky řepy a vyhoďte je. Poté řepu nakrájejte pomocí ostrého nože na velmi tenká kolečka.

Plátky řepy naaranžujte na servírovací talíř a přelijte je lžící dresinku tak, aby se dostal do všech záhybů řepy. Přikryjte fólií a před podáváním dejte alespoň na 2 hodiny vychladit do lednice.

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang