Pikantní nakládačky

Veganské recepty

Kdo by nemiloval nakládané okurky. Klasické okurky lze ozvláštnit přidáním pikantnějšího koření a zavařit tak, aby se po nich jen zaprášilo.

Nutriční hodnoty na porci

  • kalorie 37
  • tuk 0,6 g
  • cukry 7 g
  • sůl 0,6 g
  • bílkoviny 1 g
  • sacharidy 7,2 g
  • vláknina 0,6 g

Složení

  • 6 nakládaných okurek
  • 2 šalotky
  • 2 lžičky hořčičných semínek
  • ½ čajové lžičky mleté kurkumy
  • 2 hvězdičky anýzu
  • 75 g moučkového cukru
  • 150 ml octa

Metoda

Okurky podélně rozkrojte na polovinu. Šalotky oloupejte a nakrájejte nadrobno. Okurky a šalotky vložte do cedníku. Posypeme 2 lžičkami mořské soli. Po 45 minutách je dobře propláchněte.

Všechny ostatní přísady smíchejte v hrnci a přiveďte k varu. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Okurky těsně vložte do sklenice a zalijte tekutinou. Uzavřete a nechte nejméně 24 hodin odležet.

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang