Snídaňový talíř s pomeranči a rýžovou smetanou

Veganské recepty

Jednoduchý recept pro studenější jarní dny, kdy se hodí, aby vás snídaně trošku rozehřála. A až se oteplí, studená varianta je ještě jednodušší.

Potřebujete:

  • jablka
  • banány
  • pomeranče
  • mandarinky
  • rozinky
  • kokosový olej (nejlépe panenský v bio kvalitě)
  • rýžovou smetanu nebo vegan bílý jogurt
  • vanilku
  • skořici
  • cukr (buď klasický moučkový nebo vanilkový)

Jak na to?

Jablka, hrušky, pomeranče, mandarinky, banán a rozinky nakrájejte na menší kousky. Mezitím si na pánvičce rozehřejte kokosový olej (ten se nejlépe hodí na smažení, navíc na sladko).

Ovocný talíř zajistí úspěšný start dne.
Ovocný talíř zajistí úspěšný start dne.

Kousky ovoce (velikost své porce a množství ovoce odhadněte sami) pak rychle lehce osmahněte na oleji, přikápněte trošku rýžové smetany (případně vegan jogurtu) a nechte trochu prohřát. Dochuťte vanilkou a skořicí, posypte cukrem a můžete podávat.

Doporučujeme konzumovat společně s pomerančovým džusem, jablečným moštem nebo třeba s vanilkovým nápojem. Po ránu skvěle nastartuje metabolismus jablečný ocet s vodou. Zároveň dodá tělu energii a podpoří trávení.

Dobrou chuť !

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang