Veganské yorkshirské pudinky

Veganské recepty

Nezbytná součást každé večeře, kterou si nyní lze vychutnat i ve veganské verzi. S pouhými pěti ingrediencemi a charakteristickou nadýchaností budou tyto upravené yorkshirské pudinky jistě hitem.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 30 minut

Složení

  • 225 g hladké mouky
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • 300 ml neslazeného sójového mléka
  • 100 ml teplé vody
  • 8 lžic rostlinného oleje

Postup

Všechny ingredience kromě oleje přidejte do kuchyňského robotu se špetkou soli a rozmixujte dohladka. Těsto přelijte do džbánu, přikryjte potravinovou fólií a nechte 1 hodinu odpočívat v chladničce.

Troubu předehřejte na 200 stupňů. Do osmi formiček na muffiny dejte lžičku oleje a vložte na 5 minut do trouby, aby se pořádně rozpálily. Vyjměte formičky z trouby a opatrně nalijte těsto do horkého oleje. Vraťte do trouby a pečte 25-30 minut, dokud nevykyne a nezíská sytě zlatavou barvu.

Výživové hodnoty na porci

  • kcal 140
  • tuk 4 g
  • nasycené mastné kyseliny 0,4 g
  • sacharidy 22 g
  • cukry 0,2 g
  • vláknina 1 g
  • bílkoviny 4 g
  • sůl 0,3 g

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang