Houbový krém

Houbový krémPodzim je za dveřmi a pokud nevíte, co s vaším houbovým úlovkem, můžete zkusit tuto výbornou krémovou polévku s houbami.

 

 

Ingredience:

• 1 lžička rostlinného másla
• 1 hrnek nakrájených hub
• 10 stroužků česneku (rozdrceného)
• 1/2 cibule (nakrájíme ji na kousky)
• 1 lžička mořské soli
• 1/2 lžičky černého pepře
• 3 hrnky zeleninového vývaru
• 2 hrnky rostlinného mléka
• 3 větvičky tymiánu
• pažitka na dochucení
• špetka kurkumy
• veganský sýr Veganline


Postup:

1. Ve větším hrnci rozehřejte olivový olej nebo veganské máslo.
2. Přidejte houby, česnek, cibuli, sůl, pepř a kurkumu. Osmahněte na oleji asi 10 minut.
3. Vlijte do hrnce zeleninový vývar a rostlinné mléko, přidejte tymián. Zamíchete a přiveďte k varu, nechte lehce vařit asi 20 minut.
4. Polévku postupně mixujte mixujte - tak, že odeberete hrničkem část, vložíte do míxéru a pomixujete. POkud ale máte ráději větší kousky, nemixujte. 
5. Polévku můžete podávat – například s nastrouhaným veganským sýrem, posypanou pažitkou. 
Dobrou chuť.

Pokud byste sběr hub chtěli spojit s návštěvou nového místa a víkendovým odpočinkem, stavte se na víkend do podzimní přírody Kryštofova Údolí do veganského Vitalpenzionu Novina.  Okolní lesy jsou plné hub. :)
Více info najdete na webu penzionu:

www.penzionnovina.cz