Veganské sušenky s arašídovým máslem – recept

Veganské recepty

I bez másla a vajec jsou tyto veganské sušenky s arašídovým máslem měkké a nadýchané. Nikdo nepozná, že jsou veganské! Kdo chce získat ještě lepší výsledek, může do těsta přidat ¼ šálku drcených arašídů nebo arašídové máslo s kousky.

Příprava

  • Doba přípravy: 15 minut
  • Doba pečení: 10 minut
  • Celková doba přípravy: 25 minut
  • Počet porcí: 30 sušenek

Ingredience

  • 1 hrnek krémového arašídového másla
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1/2 hrnku hnědého cukru
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 1/3 šálku neslazeného mandlového mléka
  • 1 šálek hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli

Postup

Předehřejeme troubu na 180 °C. Ve velké míse utřeme arašídové máslo, cukry a vanilku do světlé a nadýchané pěny, zabere to asi 4 minuty. Poté vmícháme mandlové mléko.

V jiné míse prošleháme mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl. Postupně vmícháme do krémové směsi. Pomocí polévkové lžíce z těsta tvarujeme kuličky a pokládáme je na pečícím papírem vyložené plechy 2 cm od sebe. Lžící je zploštíme.

Pečeme 8-10 minut. Necháme je ještě asi 5 minut na plechu a pak je přendáme na mřížku, aby zcela vychladly. Tento krok je velmi důležitý. Protože sušenky neobsahují máslo ani vejce, potřebují trochu času, aby ztuhly, jinak se rozpadnou.

Nutriční hodnoty

Nutriční hodnoty na 1 sušenku:

  • 79 kalorií
  • 4 g tuku (1 g nasyceného tuku)
  • 10 g sacharidů (7 g cukrů, 0 vlákniny)
  • 2 g bílkovin

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang