Veganské celebrity: 10 hvězd se podělilo o důvody, proč se staly vegany

Články

Světové celebrity si nenechají ujít žádný trend a hromadně přecházejí na veganství! Vegani kdysi jen těžko hledali platformu, kde by se mohli podělit o své názory, ovšem dnes se k rostlinné stravě hlásí lidé ze všech společenských vrstev.

Díky veganským celebritám sdílejícím pozitivní přínosy své rostlinné stravy, se miliony fanoušků nechaly inspirovat k tomu, aby veganství vyzkoušely. Rostoucí počet celebrit – veganů oslovil prostřednictvím sociálních médií milionové publikum a pomohl tak veganství jako nikdy předtím.

TIP: Veganské jídlo lze objednat pohodlně a online přes doručovací službu Wolt.

Woody Harrelson

Pokud jde o veganské celebrity, je třeba říci, že hollywoodský herec Woody Harrelson byl daleko napřed! Hvězda Hunger Games je vášnivým ochráncem zvířat a životního prostředí a veganství se věnuje už více než 30 let. Herec je tak zapálený pro veganství, že když hrál ve filmu Zombieland, musel jíst speciálně vyrobené napodobeniny Twinkies z kukuřičné mouky.

Stevie Wonder

Legendární hudebník Stevie Wonder, který dosud posbíral úctyhodných 25 cen Grammy, se v roce 2016 rozhodl pro veganství, a to jak ze zdravotních, tak z ekologických důvodů. Superhvězda pravidelně hovoří o svém veganském životním stylu. Stevie se vášnivě zasazuje o šíření veganského poselství, aby ochránil budoucnost naší planety.

Lewis Hamilton

Šampion Formule 1 Lewis Hamilton je od roku 2017 veganem. Britská závodní legenda si osvojila rostlinnou stravu, aby mu pomohla při sportovních výkonech a ulehčila životnímu prostředí. V touze udělat z fastfoodového průmyslu šetrnější a ekologičtější místo Hamilton dokonce otevřel síť restaurací s rostlinnými hamburgery Neat Burger.

Rooney Mara

V roce 2011 se zbavila živočišných produktů, přičemž vegetariánskou stravu jedla s přestávkami od svých devíti let. Poté, co zjistila, že je obtížné najít stylové bojové boty, které nejsou vyrobeny z kůže, Mara spoluzaložila společnost Hiraeth. Cílem této veganské oděvní řady je dokázat, že veganské oblečení může být stylové i bez použití zvířecích materiálů. Vedle své oděvní řady Mara také namluvila dokumentární film Dominion o právech zvířat.

Sia

Známá australská zpěvačka Sia prozradila, že je veganka, v roce 2014 na Twitteru, když ji majitel veganské restaurace pozval na návštěvu do svého podniku. Zpěvačka, která předtím mnoho let dodržovala vegetariánskou stravu, v minulosti spojila síly s organizací za práva zvířat PETA, aby pomohla ukončit bezdomovectví zvířat.

Natalie Portman

Natalie Portmanová považuje Tobeyho Maguirea za svou inspiraci k tomu, aby se v roce 2008 stala vegankou. Řekla k tomu: „Upřímně se zajímám o zvířata. Víte, vejce a mléčné výrobky, v tom je taky spousta zvířecího nepohodlí. Nevím, jestli je to trvalá záležitost.“ Po celou dobu karantény Portmanová sdílela na sociálních sítích videa s veganskou kuchyní. Baví ji ukazovat, jak pestrá může být veganská strava.

Brian May

Legendární kytarista skupiny Queen není jen talentovaným hudebníkem, ale také milovníkem zvířat a aktivistou. jako vášnivý a otevřený vegan se May nedávno vyjádřil k souvislosti mezi pandemií a pojídáním zvířat: „Stále více se ví, že pojídání zvířat není pro naše zdraví to nejlepší. „Přechod na veganství bylo prostě rozhodnutí a já o tom nijak nekážu. Teď ale vidíme více důsledků toho, jak nás pojídání zvířat srazilo jako druh na kolena.“ „Myslím, že je čas přehodnotit náš svět tak, abychom nezneužívali jiné druhy.“

Jared Leto

Americký herec a hudebník Jared Leto je další veganskou celebritou, která se stala veganem mnohem dříve, než se to stalo mainstreamem. Ve skutečnosti je Leto veganem už více než 20 let a své rostlinné stravě vděčí za svůj mladistvý vzhled. Hvězda také dříve nechala fanoušky nahlédnout do své spíže, kde prozradila, že veganské sušenky s arašídovým máslem jsou jeho guilty pleasure!

Pamela Anderson

Bývalá hvězda seriálu Baywatch Pamela Anderson je hrdou vegankou a dlouholetou aktivistkou za práva zvířat. Pamela je vegankou již více než 30 let, což z ní dělá jednu z nejvýznamnějších veganských celebrit v Hollywoodu. organizace PETA vyhlásila Andersonovou osobností roku 2016 za její snahu o podporu veganského stravování a aktivismu pro zvířata.

Peter Dinklage

Herec Peter Dinklage, který se proslavil rolí Tyriona Lannistera v seriálovém hitu Hra o trůny, byl 15 let vegetariánem, než se v roce 2014 rozhodl pro veganství. Jako přesvědčený aktivista za práva zvířat se Dinklage v průběhu let objevil v několika kampaních organizace PETA.

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang