Objevte krásy Kryštofova údolí a odpočiňte si ve veganském Penzionu Novina

Články

V hlubokém údolí Údolského potoka, v samotném srdci Libereckého kraje, ve vesnici Kryštofovo údolí a její části Novina, na vás čeká místo, kde můžete odhodit všechny starosti běžného života a obklopeni přírodou zažít jedinečné chvíle.

Stojí zde Penzion Novina, který nabízí možnost ubytování přímo pod Křižanským sedlem. V budově penzionu je k dispozici otevřený prostor vhodný pro pořádání seminářů či školení, příjemná jídelna s krbem a také finská sauna. Z oken se můžete kochat nádherným výhledem na zelené louky a lesy.

Je to skvělé místo k pořádání oslav, firemních akcí nebo k pobytu s rodinou či přáteli. Filozofie penzionu je založena na podpoře zdraví – zdravého životního stylu a stravování, proto je pro hosty penzionu připravována 100% rostlinná strava.

Kryštofovo údolí je vesnička jako stvořená k rekreaci, v roce 2005 byla její větší část prohlášena za vesnickou památkovou zónu a nabízí spoustu zajímavých míst k navštívení. Byla založena uhlíři v 16. století a vznikla spojením tří menších vesnic – Rokytky, Bezového údolí a Noviny.

V Kryštofově údolí můžete obdivovat nejstarší vesnický orloj, který se skládá z dvaadvaceti figur. Čtyři z nich jsou statické a znázorňují sv. Barboru – patronku horníků a sv. Kryštofa jako patrona obce, 18 figur je pohyblivých.

Mezi zajímavá místa v okolí penzionu Novina se řadí například Ještěd.
Mezi zajímavá místa v okolí penzionu Novina se řadí například Ještěd.

Navštívit můžete také Muzeum lidových betlémů, kde najdete exponáty až z roku 1846. Je zde více jak dvaadvacet betlémů nebo jejich částí. K vidění je tu část známého Müllerova betlému v orientálním stylu nebo kousek tyrolského betlému Franze Pohla.

Líbit se vám bude určitě i nejstarší mostek se sochou Jana Nepomuckého, kaple Sv. Kryštofa či velké množství zachovalých dřevěných a hrázděných staveb.

Za zmínku stojí dřevěný raně barokní Kostel sv. Kryštofa, stylová hrázděná hospoda Karoliny světlé, železniční kamenný viadukt v Novině či dům, v němž žil a pracoval český sochař Mojmír Preclík.

I širší okolí Kryštofova údolí nabízí množství krásných přírodních i architektonických zajímavostí. Navštívit můžete Lužické nebo Jizerské hory, Ještěd, Liberec, Žitavu, Lemberk nebo třeba Grabštejn. Vyžití tu najdete jak v létě, tak i v zimě, kdy jistě oceníte běžkařské stopy a sjezdovky pod Ještědem.

Vesnička je dobře dostupná autem, vlakem i autobusem. Cesta autem z Prahy trvá něco málo přes hodinu a železniční zastávka je asi patnáct minut chůze od penzionu.

Penzion Novina Vás srdečně zve k odpočinku a strávení příjemných chvil. Pobyt je vhodný pro rodiny s dětmi, firemní akce, semináře, školení. Zajištěna je pro vás chutná 100% rostlinná strava.

Penzion již přijímá rezervace na týdenní pobyty v měsíci červenci a srpnu. Ubytování na 7 dní stojí 5 500 Kč pro dospělou osobu (4 990 Kč při platbě předem). Cena pro děti ve věku 6-15let je 2 990 Kč a pro děti do 6 let 1 990 Kč.

V ceně je ubytování a plná penze (100% rostlinná strava). Snídaně je podávána formou švédských stolů, čeká vás chutný oběd i večeře. V ceně je také čaj a káva.

Všechny pokoje mají vlastní sociální zařízení, penzion disponuje pokoji po 2-5 lůžkách. V ceně ubytování jsou také 2 návštěvy sauny, úschovna kol, parkování, trampolína a pískoviště pro děti.

Pro rezervaci pobytu nutné složit zálohu alespoň 50 %, doplatek provést 7 dní před pobytem. Případný storno poplatek je nutno zaplatit 7 dní předem ve výši složené zálohy.

Vaše připomínky či dotazy rádi zodpovíme na tel 773 509 609 nebo na emailu.

PR

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang