Vydatné veganské chilli z pomalého hrnce

Veganské recepty

Tento recept lze upravit podle různých chuťových preferencí, takže můžete vynechat nežádoucí ingredience nebo přidat jiné (například houby). Lze přidat ingredience pro zvětšení barevné palety chilli. Pohrajte si s tím podle svého!

Příprava

  • Příprava: 45 minut
  • Vaření: 5 hod. 10 min.
  • Celkem: 5 hod. 55 min.
  • Počet porcí: 15

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kousky
  • 1 červená paprika, nakrájená na kousky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na kousky
  • 2 nakrájené cibule
  • 4 stroužky česneku, mleté
  • 1 balíček mraženého sekaného špenátu
  • 1 hrnek mražených kukuřičných zrn
  • 1 cuketa, nakrájená na kousky
  • 1 žlutá dýně, nakrájená na kousky
  • 6 polévkových lžic chilli
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 1 lžíce sušené petrželky
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 2 plechovky nakrájených rajčat se šťávou
  • 2 plechovky černých fazolí
  • 1 plechovka fazolí garbanzo
  • 2 plechovky rajčatového protlaku
  • 1 plechovka rajčatové omáčky nebo v případě potřeby více plechovek
  • 1 šálek zeleninového vývaru nebo v případě potřeby více

Postup

Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej a na něm smažte zelenou, červenou a žlutou papriku, cibuli a česnek, dokud cibule nezačne hnědnout (8 až 10 minut). Směs vložte do pomalého hrnce. Vmíchejte špenát, kukuřici, cuketu, žlutou dýni, chilli, kmín, oregano, petrželku, sůl, černý pepř, rajčata, fazole a rajčatový protlak, dokud se důkladně nepromísí. Přísady zalijte rajčatovou omáčkou a zeleninovým vývarem.

Nastavte sporák na nízký stupeň a vařte, dokud všechna zelenina nezměkne, 4 až 5 hodin. Zkontrolujte ochucení; pokud je chilli příliš husté, přidejte více rajčatové omáčky a zeleninového vývaru na požadovanou hustotu. Vařte další 1 až 2 hodiny, aby se chutě spojily.

Výživové údaje na jednu porci

  • 134 kalorií
  • bílkoviny 6,3 g
  • sacharidy 24,8 g
  • tuk 2,4 g
  • sodík 616,7 mg

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang