Veganský jablečný crumble

Veganské recepty

Jablečný crumble ve vegan verzi si oblíbí každý milovník sladkého. Perfektně chutná především s veganskou smetanou nebo vanilkovým pudinkem.

Příprava:

  • Příprava: 15 minut
  • Pečení 40 minut
  • Celkem: 55 minut

Ingredience:

  • 600 g jablek (3 střední jablka), oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na plátky silné 1 cm
  • 2 polévkové lžíce třtinového cukru

Crumble neboli drobenka:

  • 180 g hladké mouky
  • 110 g třtinového cukru + na posypání
  • 110 g vegan margarínu
  • 1 polévková lžíce ovesných vloček
  • sůl
  • veganská smetana nebo pudink k podávání

Uvedené suroviny vystačí na 4 porce.

Postup:

Krok 1: Troubu předehřejte na 190 °C. Jablka promíchejte se 2 lžícemi třtinového cukru a dejte do zapékací misky hluboké alespoň 5 cm.

Krok 2: Na drobenku smíchejte v míse mouku a cukr se špetkou soli. Konečky prstů do ní zapracujte margarín, aby vznikla vlhká strouhanka.

Krok 3: Nasypte drobenku na jablka a rozprostřete ji vidličkou. Nakonec ji rovnoměrně zasypte ovesnými vločkami a zhruba lžící cukru.

Krok 4: Pečte 35 až 40 minut do zezlátnutí drobenky a změknutí jablek. Před podáváním nechte 10 minut vychladnout.

Výživové údaje na jednu porci:

  • 538 kcal
  • tuky 17 g
  • sacharidy 89 g
  • cukry 53 g
  • vláknina 4 g
  • bílkoviny 5 g
  • sůl 0,4 g

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang