Šlehaný kokosový krém (veganská šlehačka)

Veganské recepty

Je mnoho lidí a) veganů b) vyhýbajících se mléčným výrobkům c) s intolerancí laktózy nebo d) všechno dohromady. Tento recept zajistí, že nepřijdou o jednu z nejlepších částí dezertu: šlehačku! Mějte v lednici plechovku nebo dvě kokosového mléka, abyste byli vždy připraveni připravit tento recept.

Varianty této základní verze jsou bohaté: přidejte citrusovou kůru, prášek matcha (zelený čaj), kakao, mandlový extrakt, koření na dýňový koláč. Naplánujte si to dopředu, protože kokosové mléko se musí přes noc zchladit.

Příprava

Celkem: 8 hodin 10 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 plechovka neslazeného kokosového mléka
  • 2 lžíce bílého cukru nebo podle chuti
  • 1 lžička čistého vanilkového extraktu

Postup

Plechovku kokosového mléka dejte do chladničky na 8 hodin nebo přes noc. Kovovou mísu na míchání a šlehače vložte 1 hodinu před přípravou šlehačky do chladničky nebo mrazničky.

Otevřete plechovku kokosového mléka a dávejte pozor, abyste ji neprotřepali. Vydlabejte tuhý kokosový krém do studené mísy na míchání. Zbylou tekutinu si uschovejte pro další použití.

Vyšlehejte kokosový krém elektrickým mixérem s vychlazenými šlehači na střední rychlost; poté přepněte na vysokou rychlost. Šlehejte, dokud se nevytvoří tuhé špičky, 7 až 8 minut. Do kokosového krému přidejte cukr a vanilkový extrakt; šlehejte ještě 1 minutu. Ochutnejte a podle potřeby přidejte další cukr.

Podávejte ihned. Pokud musíte šlehačku skladovat, uchovávejte ji v chladničce ve skleněné nádobě nebo v zavařovací sklenici až 3 dny. Před podáváním smetanu znovu jemně protřepejte nebo vyšlehejte, aby se nadýchala.

© 2022 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang