Mana Burger – co to je, složení, recenze, kde koupit

Články

Společnost, která v roce 2016 uvedla na trh svůj první výrobek v podobě drinku opět boduje. Před dvěma lety představila burger, kterému se dostává oblíbenosti díky nutriční vyváženosti a kvalitní chuti. Z čeho je Mana Burger složený? Jak chutná a kde lze Mana Burger koupit?

Česká společnost Mana přišla na trh v roce 2014. Prvním výrobkem kterým se mohla Mana pyšnit, byl nutričně vyvážený drink, který dokáže nahradit plnohodnotnou stravu. Tento nápoj sklidil velký úspěch, a dnes je k nalezení již v několika internetových obchodech.

Mana Burger – co to je?

V roce 2019 uvedla společnost Mana na trh rostlinnou náhražku masa, která je nerozeznatelná od hovězího masa.

ManaBurger se prodává ve větším množství a skladuje v mrazničce.

Velkou výhodou je, že při výrobě tohoto burgeru se klade důraz na šetrnost k životnímu prostředí. Proto je během produkce spotřebováváno minimum skleníkových plynů, které nepříznivě ovlivňují stav planety.

Podobně je na tom také burger od společnosti Beyond Meat, který se drží stejných hodnot. Jedná se o americkou značku, která je na českém trhu již k zakoupení.

Díky své chuti a konzistenci Mana Burger uspokojí masožravce, kteří rádi experimentují s náhražkami, stejně tak vegany a i ty, kterým záleží na životním prostředí. Proto stojí za to zamyslet se nad tím, zda je Mana Burger budoucností ve stravování.

Mana Burger – složení

Mana Burger je nutričně kompletní náhražka masa, která neobsahuje žádný lepek a žádný GMO (geneticky modifikovaný organismus). Svými vlastnostmi proto ohromí nejedno vegetariána.

Obsahuje Omega-3 z mořských řas, zdravé nenasycené oleje, jako jsou lněný, kokosový či řasový olej, a také obsahuje 14 vitaminů a 24 minerálních látek.

Nutriční hodnoty Mana Burgeru.

Mana Burger je tvořen z pěti zdrojů bílkovin, mezi které patří hrachový, řasový, mungový a konopný protein a hnědá rýže. Protein je základní stavební složkou pro lidský organismus, a proto jsou tyto typy bílkovin vhodné k zařazení do jídelníčku.

Výhodou této rostlinné náhražky masa také je, že obsahuje malé množství sacharidů. Díky pouhým 3 g sacharidů je proto Mana Burger skvělou volbou při dietách.

Vláknina je taktéž důležitou složkou pro lidský organismus. Napomáhá totiž správnému trávení, pomáhá také při regulaci hladiny cukru v krvi a také při udržení zdravé hmotnosti. Na 100 g náhražky masa je obsah vlákniny opravdu bohatý.

Mana Burger – recenze

Česká společnost Mana se může pyšnit výrobou rostlinné náhražky masa do burgeru. Toto „maso“ je výživově kompletní, a také příjemně překvapí nejen vegetariány. Jeho konzistence při servírování připomíná kus hovězího, a k spokojenosti masožravce přispívá i barva a šťavnatost burgeru.

Příprava takového Mana burgeru není náročná. Stačí zakoupené zmražené placky doma rozmrazit, vložit na pánev s trochou oleje, a smažit z obou stran po dobu 3 minut. Na kompletaci celého burgeru postačí několik málo minut. Proto je také skvělou volbou na rychlou večeři.

Mana Burger byl stvořen nejen pro vegany, avšak také pro masožravce, kteří rádi vyzkouší zdravější alternativy.

Během pojídání této dobroty nikoho nebude tížit ani to, jakým způsobem byl Mana Burger vyroben. Jeho výroba je totiž velice šetrná k životnímu prostředí.

Při jeho spotřebě je vynaloženo o 99 % méně spotřebované vody, o 93 % méně spotřebované půdy a o 90 % méně skleníkových plynů než u produkce živočišného masa.

Mana Burger – kde koupit?

Mana Burger je již od roku 2019 dostupný na internetovém obchodu mojemana.cz, kde nakoupíte 20 porcí, přičemž jedna vyjde na 60 Kč.

Tato povedená náhražka masa se začala již objevovat také na internetových obchodech, jako jsou rohlík.cz či iglobus.cz. Mana Burger se prodává na těchto internetových obchodech po 4 kusech za 399 Kč.

Na tento produkt jsou také čas od času poskytnuty slevy, proto se hodí sledovat tipy na slevové akce například na portálu Slevove.cz.

Nákupem zmražených polotovarů to nekončí. Mana Burger se začal objevovat také v jedné pražské veganské restauraci jménem Belzepub, kde se servíruje v plné parádě se všemi ostatními ingrediencemi.

Pokud tedy člověk zvažuje nákup polotovaru Mana Burgeru, určitě se vyplatí zajít do restaurace, a tuto chuťovku prvně vyzkoušet.

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang