Jaké řetězce nabízejí veganské produkty?

Články

Zatímco dříve bylo téměř nemožné v supermarketu pořídit potraviny odpovídající veganské stravě, dnes už je na tom nabídka v českých obchodech daleko lépe. Rostlinné výrobky hojně prodává například obchodní řetězec Globus a zajímavou nabídku svým zákazníkům nabízí i drogerie DM. Do jakých dalších prodejen se vydat pro veganský nákup?

Veganská strava v supermarketech

Nějaký ten pokrm splňující veganské zásady je možné naleznout v každém supermarketu. Nicméně existuje několik z nich, kde je nabízený sortiment značně rozsáhlejší. Jedná se například o Globus nebo Tesco.

Veganská nabídka v Globusu

Rozhodne-li se zákazník pro svůj nákup využít internetového obchodu Globus, může si přímo rozkliknout sekci pojmenovanou jako “Vegan”. Zde, jak již napovídá název, se nachází všechny produkty, které mohou konzumovat i vegani. Nabídka na Globus e-shopu je opravdu rozsáhlá, skládá se z jogurtů, zmrzlin, trvanlivých potravin nebo třeba rostlinných margarínů. 

O tom, kdy se dané zboží nachází v akci, informuje Globus leták. Kromě prolistování Globus letáku je druhou možností zakliknutí kolonky “Akce” na e-shopu Globus. Díky tomu zákazník nakoupí nejenom kvalitně, ale i levněji. 

Veganské produkty v Tescu

Obdobné možnosti nabízí i obchodní řetězec Tesco. Během nakupování na iTesco si mohou zájemci rozkliknout kategorii “Vegetariánské a veganské”, kde se opět nachází produkty z řad rostlinných nápojů, hotových jídel, pomazánek a podobně. Celkový počet kategorií v dané sekci je 12, nabídka je tedy poměrně rozsáhlá. Mezi oblíbené veganské produkty prodávané právě v sítích prodejen Tesco patří uzené či marinované tofu. Mimo jiné je tofu významným zdrojem bílkovin a vlákniny. 

Veganská strava v drogeriích

Zatímco drogerie Teta nabízí poměrně početnou nabídku veganské drogerie, DM drogerie a Rossmann ji ještě navíc doplnily oblíbenými veganskými produkty z řad potravin.

Veganské možnosti v drogerii DM

Jedním z nejčastěji nakupovaných produktů je DM mandlové máslo, které je vhodné jak pro vegetariány, tak pro vegany. Mandlové máslo se skvěle hodí pro vaření, jako pomazánka na chléb anebo pro dochucení různých druhů dezertů. Konkrétně mandlové máslo z DM je plné potřebných minerálů a bílkovin. Dále mandle zdraví zlepšují tím, že jsou plné antioxidantů, především vitaminu E. Kromě mandlového másla je však v DM možné zakoupit veganské jogurty, příkrmy nebo třeba ovesné nápoje.

Veganské potraviny v Rossmannu 

Po rozkliknutí sekce “Zdravá výživa” na webu drogerie Rossmann získá zákazník kompletní nabídku zdravých potravin, které obsahují spoustu surovin ideálních pro vegany. Rozsáhlá je především nabídka pomazánek, mezi něž se řadí například cizrnová pomazánka, pomazánka s červenou řepou a křenem nebo pomazánka s červenou paprikou a kešu ořechy. Všechny zmíněné pomazánky jsou nejen veganské, ale i v BIO kvalitě. Dalšími vyhledávanými produkty jsou zahuštěné šťávy, které najdou uplatnění především jako přísada do dezertů, ovesných kaší a jogurtů.

Veganská strava je doporučována i těm, kteří si potřebují jednou za čas vyčistit organismus, obsahuje totiž spoustu vlákniny a zdraví prospěšných látek.

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang