Síla přírody: Co vám pomůže k lepšímu opálení?

Články

Způsobů, jak docílit perfektního opálení, je celá řada. Někteří se uchylují k celodennímu lenošení na dece, kde své tělo vystavují slunečním paprskům. Jiní sahají spíše po samoopalovacím krému či některých přírodních pomocnících. Co vám zajistí to nejlepší opálení?

Mrkev

Krom samoopalovacího krému a samotného slunečního záření vám ke krásnému opálení mohou pomoci i některé známé potraviny. Jednou z takových je mrkev. Oblíbená, oranžově zbarvená kořenová zelenina je plná karotenoidů a její blahodárné účinky využívali již staří Římané. Ti ji však nepoužívali jako prostředníka k dokonalému opálení, nýbrž jako posilovač milostného života. A jak mrkev konzumovat, abyste z ní skutečně „vyždímali“ maximum? Ideálně za syrova. Vařením se z ní totiž potřebné karotenoidy a další vitamíny vytrácejí.

Přiměřený pobyt na slunci

Nejjednodušší cestou ke krásnému opálení je pochopitelně pobyt na sluníčku. A pokud dodržíte pár jednoduchých zásad, nemusíte se příliš bát negativního vlivu UV záření. Prvním doporučením je používání kvalitních opalovacích krémů. Bez nich se přímému slunku raději vyhněte. Dále se opalujte vždy pouze 15–20 minut a pak si dejte pauzu. Tyto krátké opalovací chvilky rozprostřete do celého dne tak, abyste trávili více času spíše ve stínu než na slunci. Po celém dni na slunci nezapomeňte sáhnout po hydratačním tělovém mléce či speciálním přípravku, který je určený na péči po opalování.

Samoopalovací krém

Samoopalovací krém může být skvělým parťákem pro ty z vás, kteří touží po bronzovém odstínu, ale zároveň se straní slunečnímu záření. Díky samoopalovacímu krému můžete mít opálení přesně takové, po jakém toužíte. Intenzivní, nebo naopak lehké, vše záleží na tom, po jakém přípravku sáhnete. Vaším cílem by však vždy měla být přirozenost. Proto se nebojte vyzkoušet několik samoopalovacích krémů a vyberte si ten, který vám skutečně bude sedět.

Myslete také na obličej. Některé samoopalovací krémy jsou primárně určené na tělo, a pokud karamelový tón kůže skončí někde pod vašima ušima, nebude opálení působit příliš věrohodně. Naštěstí se vyrábějí také samoopalovací krémy na obličej, které tyto barevné rozdíly srovnají.

TIP: Před nanesením samoopalovacího krému použijte tělový peeling. Zbavíte se tak drobných nečistot a odumřelé kůže a vaše pokožka bude krásně připravená na aplikaci krému.

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang