Chytré hodinky nemusí být náročné na životní prostředí

Články

Chytré hodinky jsou nedílnou součástí našich životů a prakticky je dnes najdeme na ruce každého druhého z nás. A vlastně ani není divu. Pomáhají nám monitorovat zdraví, při sportování i u obyčejných běžných činností, které nám dokážou velmi ulehčit. Kromě všech těchto vychytávek umí díky všemožným aplikacím ještě mnohem více a jsou také výbornými pomocníky.

Většina z nás má ale s elektronikou i tou nositelnou, jako jsou chytré hodinky, problém s tím, že nejsou ekologické a mají špatný dopad na životní prostředí. To ovšem nemusí být vždy pravda. Obzvláště, když člověk chce, tak to jde i jinak. A přesně takovým případem je například společnost Samsung, která se rozhodla s tímto problémem něco dělat a rozhodli se pustit do nových neprobádaných vod a vypustili do prodeje čistě recyklovatelné řemínky.

Samsung vyrobil veganské řemínky pro své chytré hodinky

Ke konci roku 2021 společnost Samsung oznámila, že ve spolupráci s módní návrhářkou Sami Miró vytvořila limitovanou edici šesti řemínků pro své chytré hodinky Galaxy Watch 4

Celkem tímto spojením vzniklo hned šest různých řemínků, které byly vyrobeny tak, aby co nejméně ekologicky zatěžovaly životní prostředí. Byly použity pouze ekologické a recyklovatelné materiály. Jedním z nich byly například i slupky od jablek. Nejzajímavější ovšem je, že tyto řemínky byste na první pohled nerozeznali od kůže, a přitom jsou čistě veganské. Nejlepší na tom je, že když už vám řemínek doslouží, je kompletně celý recyklovatelný a opět se tím sníží náročnost na životní prostředí.

Tyto řemínky jsou již v prodeji a jejich cena se pohybuje poměrně vysoko. Nicméně nyní je už pouze na lidech, zda podpoří tuto věc a pokud se bude dobře prodávat, pak je více než pravděpodobné, že společnost Samsung bude v těchto pokusech pokračovat.

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang