Kurz výroby vánočního cukrawí

Články

S cukrem umí vařit každý. Bez cukru to je umění. Zveme vás na úžasný předvánoční kurz výroby raw cukroví, kde se dozvíte, jak během Vánoc (ale i během celého roku) mlsat zdravě.

V malebném prostředí vesničky Kryštofovo Údolí, v útulném penzionu Novina, si ukážeme, jak nahradit klasické přeslazené a těžké vánoční cukroví vyrobené z bílé mouky, másla a cukru, dobrotami z chutných a zdravých přírodních surovin.

Raw cukroví je vyrobeno ze sušeného ovoce, ořechů, semínek a olejů.
Raw cukroví je vyrobeno ze sušeného ovoce, ořechů, semínek a olejů.

Raw cukroví a dezerty jsou tak dobré, že nebudete věřit, že jsou vyrobeny z oříšků, ovoce, olejů či semínek. Díky našemu kurzu budete mlsat tak, že cukroví bude lahodit nejen vašemu jazyku, ale i vašemu tělu, pleti a štíhlé linii. Ve volných chvílích na vás čeká krásná příroda v okolí penzionu, saunování, procházky a hlavně 100% rostlinné menu.

JAKÉ DRUHY CUK-RAW-Í SI NA KURZU PŘIPRAVÍTE?

Perníčky
Vanilkové raw-hlíčky (čti róhlíčky)
Raw-ládu (čti roládu)
Koule na tisíc způsobů včetně Raw-ffaella (čti Raffaella)
Linecká kolečka s marmeládou
Včelí úly
Kokosky
Hříbečky
Jablečný štrúdl
Vánoční dort
a další

Co vás naučíme navíc?

Naučíme vás, jak si vyrobit: ořechové mléko a ořechovou mouku, kandované ořechy, sirup, marmelády z několika druhů ovoce, polevu, lískooříškovou pomazánku, švestkoládu, čokoládu, nutellu, karamelky, bonbónky apod.

TIP: Kdo přemýšlí, jak se stát veganem, neměl by váhat. Nová forma stravování skrývá samá pozitiva.

Z čeho všeho se naše raw-zkošné (čti rozkošné) recepty budou skládat?
Budeme používat různé druhy ořechů, semínka, čaje (matcha), prášky (kakaový) nebo boby (kakaové), semínkové oleje a ořechová másla, čerstvé ovoce, sušené ovoce, ovocné šťávy a sirupy, marmelády, polevy, pomazánky, čokolády, vanilkový lusk, a čerstvě umleté koření.
A možná i další ingredience a vše výhradně RAW (čti ró).

JAKÝ MÁME PŘÍSTUP?

Raw (čti ró) není výhradně pro vitariány, vegany nebo vegetariány. Bereme raw jako zpestření jídelníčku pro každého.
Raw cuk-raw-í tak může připravit úplně každý.
Máme výhradně praktický přístup, kdy si každý výrobu cuk-raw-í vyzkouší.
Každý si ochutná připravené cuk-raw-í. Co si vyrobíme, to si sníme.

Nepečené cukroví mnohé překvapí svou lahodnou chutí.
Nepečené cukroví mnohé překvapí svou lahodnou chutí.

Vedlejší produkty, které při přípravě cuk-raw-í vzniknou, využijeme v jiných receptech. Ukážeme vám takzvané bezezbytkové ne-vaření.

Máme pro vás přichystány tyto kuchyňské roboty:

Thermomix 
Samson
Tyčový mixér Russell Hobbs
Sušičku Professor 

Pokud si přivezete svůj vlastní kuchyňský robot, stolní mixér nebo sušičku dostáváte slevu 10 %.

KDO JSME ?

Dominika Švecová

Mou hlavní profesí je tvorba televizních dokumentárních filmů a radiodokumentů. Ke zdravé výživě jsem se dostala v zahraničí před více než šesti lety, kdy moje sestra studovala v Irsku obor nutriční specialistky. Ráda cestuji a zastávám názor, že cizí země se dají poznat nejen prostřednictvím jejich jazyka či architektury, ale i kulinářské kultury. Proto jsem stále všežravec. V mém každodenním jídelníčku však převažuje ovoce a zelenina, bez nichž si život nedokážu představit. Proto si je také sama pěstuji, včetně bylin. Raw strava je pro mě zajímavým zpestřením mého jídelníčku. Stejně tak, jak ráda poznávám nové kuchyně v zahraničí, ráda objevuji kulturu raw pokrmů, a dělám tak hodně pro své zdraví.

Dominika Čompová

Studuji na konzervatoři daleko od domova, takže z mé obliby hrát si v kuchyni se stala trošku „povinnost“. Přes své experimenty jsem se dostala k živé (raw) stravě, která mě nadevše uchvátila. Vitariánem jsem již rok. Ještě nikdy jsem se necítila tak dobře, lehce, přitom plná síly a energie. Načetla jsem spousty knih týkající se stravy, zhlédla filmy týkající se zdraví, potravin, zpracování potravin, oslovovala lidi, kteří se tímto zabývají, začala jsem chodit na kurzy, festivaly. Informace, které jsem se dozvěděla, a především své zkušenosti bych chtěla předávat ostatním. Osud mě seznámil s naší druhou Dominikou a společně jsme přišly na to, že kromě stejných jmen máme i stejné zájmy. Tvoříme již dva raw-ky (čti roky).

Náš web:

dobrawty.wordpress.com
Budeme se na vás těšit v našem kurzu Vánočního cuk-raw-í.
Dominika & Dominika
Dob-raw chuť!

Cena kurzu: 4 500 Kč (cena zahrnuje ubytování, veganskou polopenzi, suroviny pro výrobu raw cukroví), záloha předem je 2 500 Kč
Rezervace : je nutná předem na emailu hana.pavlickova@bioobchod.cz, platební údaje vám budou zaslány emailem

Začátek kurzu: pátek 2.12. v 18:00
Konec kurzu: Neděle 4.12. po obědě (cca 14:00)

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang