Čokoládovo-limetkový raw dort s meruňkami

Veganské recepty

Je třeba trochu si přisladit chladná podzimní odpoledne, takže je ten správný čas si ukázat recept na limetkový raw dort s čokoládovým pudingem. Samozřejmě nezbytný je k tomu hrnek nějaké dobré teplé kávy, jinak by to nebylo ono.

Na jazyku se nám bude střídat sladká s jemně kyselkavou. Část dortu je sladká, část je v podstatě klasickým kešu cheesecakem.

Na korpus potřebujete:

  • 2 až 3 lžičky raw kakaa
  • 1 hrnek mandlí (předem namočených ve vodě)
  • 1 hrnek sladkých měkkých rozinek (dají se použít například i datle)
  • pár lžic slunečnicových semínek
  • agávový sirup (lžíce nebo více dle potřeby)
  • meruňky (na hotový korpus)

Do mixéru vložte mandle a pomixujte na hrubo. Pak postupně přidejte ostatní ingredience a rozmixujte do hutnější lepivé hmoty, jíž poté vyložíte dortovou formu s odnímatelným dnem. Dejte do lednice a nechte chladit.

Na bílou limetkovou vrstvu potřebujete:

  • hrnek a půl kešu oříšků (předem namočených ve vodě)
  • limetkovou šťávu ze 3-4 limetek
  • 4 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
  • 2 lžičky agávového sirupu
  • meruňky (ty nemixujeme, nýbrž pokládáme až na hotový krém)

Vyšlehejte (rozmixujte) do jemného lehce kyselkavého krému, který rozetřete na dortový korpus.

V raw dortu s meruňkami, pudingem a limetkou se snoubí sladká a lehce nakyslá chuť.
V raw dortu s meruňkami, pudingem a limetkou se snoubí sladká a lehce nakyslá chuť.

A zbývá nám vrchní čokoládový puding, na který potřebujeme:

  • 1 zralé avokádo
  • 3-4 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
  • raw kakao (dle vašeho uvážení)
  • agávový sirup

Zralé avokádo rozmixujte s olejem, kakaem a sirupem. Podle poměru kakaa a agávového sirupu si můžete vytvořit buď sladkou nebo hořkou čokoládu.

Puding nalijte na limetkovou vrstvu, poklaďte ho kousky meruněk a celý dort dejte na pár hodin chladit do lednice.

Zdravé ingredience najdete na:

www.bioobchod.cz

Dobrou chuť!

Vegan.cz

© 2022 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang