Ořechová kolečka

Ořechová kolečkaDo Vánoc už zbývá jenom pár dní, ale možná ještě stihnete jeden snadný, ale lahodný druh cukroví.

A pokud tentokrát nepečete nebo už máte napečeno a nechce se vám znovu vytahovat všechny pečící propriety, můžete si recept schovat na jinou příležitost. Ořechová kolečka budou chutnat i v průběhu celého roku k čaji nebo ke kávě 

Co budete na jejich přípravu potřebovat:

150 g vlašských ořechů – půlky nebo čtvrtky
150 ml tuzemského rumu
300 g hladké mouky
200 g veganského másla 
100 g moučkového cukru + na obalení.

 

Celé půlky nebo čtvrtky ořechů zalijte rumem a nechte alespoň 24 hodin stát.
Z mouky, másla a cukru vypracujte vláčné těsto. Mouku můžete použít bílou nebo celozrnnou. Rum slijte, ořechy nechte okapat, mírně je osušte a zapracujte do těsta. Z těsta pak utvořte asi pět šišek a dejte je minimálně na hodinu do lednice. Z vychladlého těsta se vám budou lépe krájet asi půl centimetru tenká kolečka. Ta narovnejte na pečící papír a pečte při teplotě 170°C dozlatova.
Ještě teplá kolečka obalte v moučkovém cukru.
Ať kolečka chutnají vám i vašim blízkým.
Voňavé Vánoce a chutný rok 2018!