Další pokračování Veggie Náplavky, největší české vegan akce, se již blíží

Články

Za měsíc, v neděli 28. 8., se koná v Praze další pokračování Veggie Náplavky, akce, na které se scházejí tisíce milovníků výborné čistě rostlinné stravy.

Již první Veggie Náplavka, která se konala na vltavském nábřeží před rokem, ukázala, jak obrovskému zájmu se čistě rostlinná strava v poslední době těší. Desítky stánků nejlepších vegan restaurací nabízely svoje jídla a asi ani ten největší skeptik nemohl odcházet s pocitem, že veganská strava znamená odříkání a askezi.

Veganská strava rozhodně nemusí znamenat odříkání.
Veganská strava rozhodně nemusí znamenat odříkání.

Obrovský zájem byl například o veganské burgery, alternativy sýrů, raw potraviny, sladkosti – to vše nabízela Veggie Náplavka v nepřeberném množství. Stejně tak bohatý doprovodný program plný worskopů, sportovních exhibicí, přednášek, filmů a muziky.

TIP: Portál Vegan.cz poradí, jak se stát veganem a jaké živiny v nové stravovací formě určitě nevynechat. Prozradí také, jaký je rozdíl mezi veganem a vegetariánem.

Druhé pokračování Veggie Náplavky se konalo letos prvního máje a přilákalo davy pražanů i turistů, kteří chtěli ochutnat, co veganská kuchyně nabízí. Stánků ještě přibylo a kromě výborného jídla se objevil ještě další sortiment, například oblečení nebo obuv různých veganských značek.

Obrovský zájem byl například o italskou veganskou zmrzlinu – fronta na ni se táhla po vltavském nábřeží desítky metrů. Nechyběl ani bohatý doprovodný program mj. v podání veggie sportovců – velký ohlas sklidil například flyboarding na Vltavě.

TIP: Veggie sportovcům doporučujeme si uvařit pórkovou polévku. Pórek se skládá z nízkého obsahu tuku a je plný antibakteriálních účinků. Sportovcům dodá sílu a po polévce kila nahoru rozhodně nepůjdou.

V některých momentech se však vltavské nábřeží v tomto uspořádání dotklo mezí své kapacity, kdy se přes davy lidí skoro nedalo projít. I proto se další pokračování Veggie Náplavky, které bude probíhat v duchu symbolického rozloučení s prázdninami a létem, natáhne do délky, takže prostředí pro návštěvníky by mělo být ještě komfortnější.

Program a nabídku jídel, na které se mohou návštěvníci těšit, je možné najít v průběžně aktualizované Události, nebo na webu www.veggienaplavka.cz.

Akce začíná v neděli 28. 8. v 10 hodin a vstup na ni je zdarma.

© 2024 Vegan.cz | Nakódoval Leoš Lang